BOŽIČNI KONCERT, Ljublana

BOŽIČNI KONCERT, Ljublana

Divaški pevski zbor se na predviden koncert v prestolnici poda kar z avtobusom. Ljubljana nas hipoma posrka v praznično vzdušje. Okrašene ulice, vsepovsod lučke, glasba, vrvež ob stojnicah, od njih pa omamne vonjave po kuhanem vinu in hrani. Sredi vsega tega dogajanja pa se s Prešernovega trga dviga Frančiškanska cerkev. Tu so na ogled jaslice, ki prebujajo praznično doživetje. Množica se v vrsti tiho premika skozi cerkev, da bi si jih ogledala.
MePZ Divača  in Oktet Zven s petjem začneta že pri večerni maši. Sledi koncert božičnih pesmi. V docela polni cerkvi Marijinega oznanenja prvi sklop pesmi zapoje MePZ Divača pod vodstvom Mateja Penka. Na orglah jih spremlja Ana Velikanje. V drugem delu koncerta obiskovalcem podaja sporočilo praznika oktet Zven iz Črnuč z zborovodjem Vinkom Jagrom.
Ni vseeno, kakšen je odnos med praznikom in vsakdanjikom. Praznik ima smisel in sporočilo sam v sebi, ki ga ne moremo slišati, če ne praznujemo. Veseli, da smo pesem in praznovanje delili s tako številnimi poslušalci našega koncerta, se poslovimo.

Eva Mikić

Napovednik

There are no upcoming events at this time.