Božično petje, Koper

Božično petje, Koper

 

Novoletni čas je priložnost, da v svojem življenju zavestno pripravimo prostor za praznik, svetlobo, lepoto. Slednjo najdemo nedvomno tudi v kulturi, umetnosti, glasbi. Če si zanjo vzamemo čas, če se ji prepustimo, zaigra na naše strune, tiste, ki jih vsak sam nosi v sebi in včasih niti ne ve, da so.

Ob čarobnosti novoletnih lučk je ZKD MO Koper poskrbela za organizacijo božičnega koncerta. Obiskovalci – posulšalci, ki so si za ta večer izbrali »čas užitkov ob glasbi«, so tokrat poslušali božično in sakralno glasbo v izvedbi:

–          MePZ Maestral Koper  pod vodstvom dirigenta Danijela Pukavca

–          Vokalno skupino Sledi – Ankaran

–          MePZ Divača pod vodstvom dirigenta Mateja Penka in ob orgelski spremljavi Ane Venikanja.

Povezovalka programa je bila ga. Darja Krkoč, tajnica Zveze kulturnih društev Mestne Občine Koper.Ob zaključku, kot je v pevski navadi, so se na odru združili vsi izvajalci tega prazničnega večera v pesmi. V en glas so zapeli ljudsko Sveta noč.Sporočilo vseh glasbenih izvedb tega večera je bilo upanje, sreča, luč, mir, ljubezen. Naj bo to popotnica, ko si bosta staro in novo leto podala roke in bomo z novim zopet postavljeni pred nove izzive in preizkušnje življenja.

Srečno vsem!

Eva Mikić

Napovednik

There are no upcoming events at this time.