Dnevi vokalne glasbe “BRAJŠI V SPOMIN”

Dnevi vokalne glasbe “BRAJŠI V SPOMIN”

Pula, 12.november 2016

Odzvali smo se prijaznemu vabilu MePZ »KUD Matko-Brajša Rašan«, ki je letos že trinajstič  organiziral dneve vokalne glasbe “Brajši v spomin«. Revija je je potekala v soboto 12.novembra 2016  v Domu hrvaških braniteljev v Puli. Ob tej priliki je domači zbor praznoval tudi 65.letnico svojega delovanja.

Ob prihodu v Pulo nas je v imenu gostiteljev pričakala »divačanka«, ki živi v Puli, ga. Damjana Pezdirc. Ob spremstvu izjemne vodičke gospe Maje, smo si ogledali puljske znamenitosti. Sledilo je  kosilo in nekaj prostega časa. Popoldan smo zapeli še na letni skupščini Udruge Istrijana Istre.

Pred nabito polno dvorano občinstva, je udeležence naprej pozdravil župan mesta Pule gospod Boris Miletić in Gabriel Peruško v imenu JSKD. Na reviji je sodelovalo pet pevskih zborov (štiri iz Hrvaške in MePZ Divača) in Pihalni orkester Pula.  V uvodu večera se je predstavil domači pevski zbor, nato mi. Predstavili smo se z obvezno Brajševo skladbo »Radičeva rožica«, ljudskimi Dober večer, U Šmihelu eno kajžico mam, Gularja sn tjela met in Kvernovo Ave Marijo. Sledili so še nastopi MePZ KUD Barban, MePZ Gimpl, Ravna Gora in MePZ Joakim Rakovac, Poreč. Večer sta združena zaključila domači zbor in pihalni orkester.

Hvala gostiteljem za organizacijo našega celodnevnega gostovanja. In hvala za prekrasen pevski večer.