Sežana; Območno srečanje odraslih pevskih zborov

Sežana; Območno srečanje odraslih pevskih zborov

Sežana, 17. november 2013

 

JSKD, območna izpostava Sežana,  je bil organizatorl  Območnega srečanja odraslih pevskih zborov. Tudi v novembru 2012 se je odvijala ista manifestacija in se je to nedeljo za divaški zbor dopolnilo leto. Zato je prav, da spomnimo. Lani se je divaški zbor prvič na odru predstavil s pevovodjo Vladislavom Korošcem. Temu dogodku nazdravljamo in si vsi skupaj čestitamo. Letos, ob tem že tradicionalnem dogodku, divaški zbor zapoje v isti postavi. Dobro vemo, da smo le skupaj najboljši, obenem se zavedamo pomena Območnega srečanja pevskih zborov, ki vsakič prinese zboru nove izkušnje in rast. Ob postavitvi na oder se nastopajoči razgledamo po dvorani, publiki in se sprašujemo, da ni to morebiti le tonska vaja. Dvorana Kosovelovega doma v Sežani je namreč skoraj prazna. Povezovalka ga Ana Godnik napove nastop divaškega zbora s pesmimi: Soldaška, Petelinček je zapieu in Kje so tiste stezice. V hipu odmslimo dogajanje v dvorani, vse tiste, ki so zamudili prelepa pevska doživetja tega večera in se prepustimo pesmi. Z odličnim izborom teh treh skladb se zbor suvereno predstavi. Vsaka pesem ima svoj karakter: prva udarna, druga bolj zahtevna, zadnja spevna, ki se zaključi čisto mirno.
Tudi letos je izvedbe vseh zborov budno spremljal pedagog in zborovodja g. Penko Matej. Njegovi napotki nam bodo zelo dobrodošli, a  divaški pevci že takoj vemo, da smo ob tokratnem nastopom preprosto uživali in smo z njim zadovoljni. Naše občutke je potrdila tudi publika s svojim bogatim aplavzom.
Ob zaključku večera je voditeljica pevce imenovala ambasadorje kulture. Kot taki  se zavedamo pomena sporočilnosti pesmi, ki je jezik, most in vez vseh ljudi. S tem motom se pevci umaknemo z odra in v avli doma nadaljujemo s skpno pesmijo. Vseh sedem pevskih zborov,  ki smo se ta večer predstavili občinstvu poje, izmenjuje svoje vtise, izkušnje, nadaljuje druženje. In tudi to je namen tega dogodka.

Eva Mikić

 

 

Napovednik

There are no upcoming events at this time.