“OD MORJA DO KRASA”

“OD MORJA DO KRASA”

Mešani pevski zbor Divača je pod okriljem  Občine Divača in Združenja izseljeniške matice organiziral koncert OD MORJA DO KRASA. Gost večera je bil Mešani pevski zbor TRIGLAV iz Splita.

MePz Divača je z umetniškim vodjo Matejem Penkom začel koncert in pozdravil goste s pesmijo Oj Triglav moj dom .

Gostom sta zaželela dobrodošlico županija Občine Divača ga. Alenka Štrucl Dovgan in v imenu Združenja izselleniške matice g. Janez Rogel. Slednji tesno sodeluje s slovenskim društvom Triglav iz Splita vse od njegove ustanovitve pred 25 leti. MePz Divača je v nadaljevanju zapel še dve pesmi in predal oder mešanemju pevskemu zboru Triglav pod vodstvom zborovodkinje prof. Tatjane Kurajica. Zbor je letos praznoval že 20 let svojega delovanja. S posebnim zanosom so pevci v hipu očarali  srca poslušalcev bodisi s slovensko ljudsko kot tudi z dalmatinsko pesmijo, saj sta zboru obe domači. Za zaključek sta zbora skupaj zapela Slovensko deželo, ki je v tej sestavi zvenela še dosti bolj slovesno kot sicer.

Vedno znova dokazujemo, da je pesem  tista, ki briše vse meje,  da so pevci in pevska kultura vez, ki gradi mir in medsebojno komunikacijo. Predsednik splitskega društva  g.Cveto Šušmelj in predsednica divaškega zbora Graciela Dolenc  sta si s stiskom rok obljubila sodelovanje obeh zborov še naprej.

Eva Mikić

 

Napovednik

There are no upcoming events at this time.