PESEM PRIJATELJSTVA

PESEM PRIJATELJSTVA

Dutovlje, 15.5.2016

 

V okviru Tedna ljubiteljske kulture sta Mešani pevski zbor Divača iz Divače in Mešani pevski zbor Cominum iz Komna  oblikovala koncert  z naslovom »Pesem prijateljstva«. Pesem je zadonela v Dutovljah, ki so stičišče poti pevcev obeh zborov, od Komna do Divače.

Pevci in pevke obeh zborov že dolgo snujejo medsebojne prijateljske vezi. Poti obeh   se prepletajo in v pesmi družijo v eno. Zbora  sta se letos prijavila na mednarodno tekmovanje pevskih zborov, ki bo konec tega meseca v Šibeniku na Hrvaškem.  Nedeljski koncert v Dutovljah, je bil za MePZ Divača in MePZ Cominum priložnost za premierno izvedbo skladb, ki sta jih pripravila za to tekmovanje.

Krajevna skupnost Dutovlje poskrbi, da se na Bunčetovi domačiji vedno znova vrstijo kulturni dogodki, ki so tudi zelo dobro obiskanil. Na nedeljskem koncertu »Pesem prijatelstva« so poslušalci v nabito polni dvorani z navdušenjem  spremljali glas pesmi, ki je objemal slehrni kotiček  prostora.  MePZ Cominum  je z zborovodkinjo prof. Ingrid Tavčar zapel osem pesmi. V drugem delu se je predstavil še MePZ Divača  pod vodstvom Mateja Penka.

Za zaključek večera sta oba zbora pod vodstvom Mateja Penka skupaj zapela še Istrsko  –  Dajte dajte.

Navdušenje poslušalcev je nastopajočim nagrada za njihovo dosedanje delo, obenem pa spodbuda za nadaljevanje poti. MePZ Divača in MePZ Cominum se bosta nedvomno še dolgo družila  na teh poteh, s pesmijo pa negovala in širila zborovsko kulturo.

Eva Mikić

 

Napovednik

There are no upcoming events at this time.