Projekti

Projekti

Vrabčeva pesem

Zgoščenka “Vrabčeva pesem” je nastala v spomin velikemu skladateljumin zborovodji Ubaldu VrabcuRodil se je v Trstu, 11. decembra. 1905. Leta 1927 je diplomiral v konservatoriju v Trstu in prejel dip.lomo in smeri kompozicije ter v Bologni leta 1929 diplomo študija violine.  Zložil je več kot 10 izvirnih zborovskih skladb in 90 priredb ljudskih pesmi. Bil je osrednja osebnost glasbenega življenja v Trstu, tudi kot glasbeni kritik in publicist. Umrl je 27. 1. 1992 v Izoli, pokopan pa je v Rodiku.    

Bila je noč

Praznovanje 110. obletnice obstoja zbora smo zabeležili tudi z izdajo druge zgoščenke z naslovom “Bila je noč”. Na njej lahko prisluhnete enajstim sakralnim skladbam, med katerimi prevladujejo božične. Zgoščenko smo posneli v cerkvi sv. Kancijana v Truškah. 

Srce v kamnu

Tretjo zgoščenko “Srce v kamnu” smo posneli v letu 2012, v Osnovni šoli Koper. Kot barviti ruj med kraškim kamnon se nam ponuja  izbor pesmi  na naši tretji zgoščenki. Programska zasnova odraža široko zborovsko poustvarjalno usmerjenost, ki smo jo dosegli z vztrajnim delom. Kljub programski raznolikosti ohranja prepoznavno notranjo vez, ki daje obraz in željo po odkrivanju skritih kotičkov njene razsežnosti, ki jo izpoveduje, nas pa navdihuje znova in znova. (del zapisa “popotnica CD-ju”).